Festival Puur

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16 september 2018
10:30 - 16:30

Locatie
Stokershorst 2
Stokershorst 2
Nederweert-eind


Festival Puur

Ervaar de kracht van de natuur

 

Natuur voedt, ontspant en verbindt.

Op 16 september vindt Festival PUUR plaats op de prachtige locatie Stokershorst in Nederweert-Eind.

Een festival voor ouders en kinderen waarin verbinding met de natuur, met jezelf en met elkaar centraal staat.

De openingscirkel is om 10.30 uur.

Voel je vrij om daarna aan te sluiten bij inspirerende workshops, waaronder:

Hutten bouwen

Ouder-kind massage

Natuurbeleving

Sjamanistische rituelen

Mandala maken

Kruidenworkshop

Waterceremonie

klankportretten

lezing over hechting en geluk

leren over de uil en andere kleine dieren

krachtstokken maken

voetnootjes en natuuravontuur

 

Ook zal wisdomkeeper Ida Ayu Purnamawati (Dayu), een priesteres uit Bali, aanwezig zijn.

We sluiten de dag gezamenlijk af om 16.30 uur.

 

De kosten voor deze dag zijn 5 euro p.p.

Graag ontvangen we je aanmelding via judith@natuurlijkeflow.nl . Vermeld je naam en het aantal kinderen (incl leeftijden) en volwassenen.

Neem zelf je gevulde picknickmand mee voor de lunch en eet deze lekker buiten op!

Adres Stokershorst:

Stokershorst 2, 6034 RG Nederweert-Eind

www.stokershorst.com

 

 

Dit festival wordt gedragen door 4 vrouwen, ieder op hun eigen wijze verbonden met de natuur :

Annelies Theelen, Annemarie Lammers, Bianca Havermans-Jansen en Judith Penninx

 

Judith Penninx

Ik geloof in natuurlijke beweging, natuurlijke flow in ZIJN. Wanneer we volgen wat als vanzelf wil ontstaan in het hier en nu, komen we als van nature daar waar we moeten zijn. Ik volg jouw natuurlijke flow naar verbinding met je lijf om van daaruit je eigen weg te kunnen gaan, vol vertrouwen.

Ik geef massages en sjamanistische healings voor volwassenen, workshops, kinderyoga en trainingen voor kinderen en hun ouders in mijn yurt. Daarnaast toer ik met mijn hippiebus het hele land door en ben ik regelmatig te vinden op festivals.

www.natuurlijkeflow.nl

 

Annelies Theelen

Mijn inspiratiebron is de natuur, waar ik de lessen van het leven leer en ontvang.

De aandacht en de liefde die in de natuur altijd aanwezig is, zet mezelf ook in deze energie van bewustwording , van moment tot moment.

Als kinderverpleegkundige mag ik veel processen ondersteunen tussen ouders en kinderen.

Naast mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik me geschoold in Shiatsumassage,yoga,mindfulness en de laatste jaren in het Sjamanisme.

Ik werk nu veel met oude symboliek de runen en verbind deze met de ruggenwervel .

Op aanvraag werk ik met ouders en  kinderen, coaching ,massage ,ouder-kindyoga- massage, sjamanistische technieken.Ik ben direct verbonden met wisdomkeeper Ida Ayu Purnamawati en assisteer haar tijdens de Kiva ceremonie en haar yoga teachings in Nederland en België.

Mijn droom en intentie is een dag voor ouders en kinderen te organiseren waar verschillende workshops worden aangeboden, wat dit jaar met behulp van 3 andere vrouwen werkelijkheid gaat worden en daar ben ik heel dankbaar voor.

 

Annemarie Lammers

Mijn passie is het verbinden van kinderen en natuur. Ik ben bioloog, moeder van twee prachtige dochters en werk als Adviseur Duurzaamheidseducatie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Ik heb veel ervaring in de wereld van natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie: van non-profit tot rijksoverheid en gemeente en ook als vrijwilliger voor het Bewaarde Land, een natuurbelevingsprogramma voor kinderen van 8 – 10. Mijn passie voor natuur- en milieueducatie en het verbinden van kinderen en natuur is ontstaan in 2005 tijdens mijn onderzoeksstage naar schoolnatuurtuinen bij Alterra.

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de Children & Nature Network Conference in Vancouver. Het was geweldig om daar te zijn! De inspiratie die ik daar heb opgedaan probeer ik zoveel mogelijk te delen en om te zetten in mooie projecten, zowel binnen mijn werk als privé.

Geïnspireerd op de Family Nature Clubs uit Amerika en Canada kwamen Annelies, Judith, Bianca en ik op het idee om een natuurbeleefdag voor kinderen en hun ouders in Nederland te organiseren. Daaruit is Festival PUUR ontstaan. Geweldig om daar gezamenlijk aan te werken en het te zien groeien. Het is mijn diepe wens dat alle kinderen de schoonheid en kracht van de natuur mogen ervaren. Door in de natuur te zijn ervaar je dat wij als mens onderdeel zijn van de natuur en kom je ook weer meer in contact met jezelf en met elkaar. In de natuur zijn is heel fijn; ik hoop dat de deelnemers aan Festival PUUR daar straks net zo enthousiast over zijn als wij.

Wil je meer lezen over hoe de Children & Nature Network Conference mij heeft geïnspireerd? Lees dan mijn blog dat ik heb geschreven voor het Children & Nature Network: https://www.childrenandnature.org/2018/04/26/planting-a-seed-a-call-to-action-heard-and-accepted-in-the-netherlands/?mc_cid=813297df55&mc_eid=907f5a1269 en mijn top 10 tips die ik heb geschreven voor het IVN: https://www.ivn.nl/groen-doet-goed/nieuws/10-tips-van-het-children-nature-network .

 

Bianca Havermans-Jansen

Als psychomotorisch kindertherapeut breng ik kinderen (en hun gezinnen) die vastlopen in hun ontwikkeling, weer in beweging. Gezonde zintuiglijke informatie is van essentieel belang om te kunnen ontwikkelen. Sterke en nieuwe zintuiglijke informatie (sensorische prikkels) is de informatie die ook de natuur ons geeft, waardoor de buitenomgeving een belangrijke therapeutische omgeving kan zijn om tot nieuwe ervaringen te komen. Daarnaast vind ik het belangrijk om het zien en ervaren van de kracht van de natuur meer te stimuleren voor deze en de volgende generaties. Tijdens dit festival kunnen we dit combineren en kunnen we deze ervaring aan mijn eigen gezin (met mijn man en twee dochters van 5 en 7 jaar) meegeven en delen met anderen.