Ervaringen

weidegedicht (Kopieren)Vind je het leuk om te lezen hoe andere mensen mijn werk ervaren?

 

Avond van de Sterren:

 “Hallo mijn naam is Koen van Leuken

 Ik ben voor de tweede keer op de sterrenkijkavond geweest van praktijk de weide. Deze keer samen met mijn broertje en mijn mama. De sterrenavond was vrijdag 7 oktober en vanaf half 7 mocht je binnen. Judith las een kort verhaaltje voor over een uil en de maan. De vader van Judith leerde ons over het zonnestelsel en de 8 planeten: 

Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunes

 Ook leerde we dat Saturnus ringen heeft die bestaan uit kleine steentjes en hoe Uranus als planeet op z’n kant terecht is gekomen.

 We hebben de maan gezien door een echte sterrenkijker. Toen het donker was zagen wij hem nog beter maar helaas werd het te bewolkt en konden we hem minder goed zien.

 Binnen in de yurt konden we zelf ons eigen zonnestelsel maken die we mee naar huis konden nemen. O ja en Jupiter bestaat alleen maar uit gas en daar is al 300 jaar een zware storm bezig, wist je dat? De vader van Judith stelde ons ook allemaal vragen zodat we nog meer te weten kwamen van ons zonnestelsel.

 In de yurt was het lekker warm en we kregen wat appelsap en lekkere spekjes.

Het is heel gezellig en knus in de yurt en als je het aan Judith vraagt mag je zelfs een knuffel uit de kist halen en kun je op een lekker zacht kussen of kleedje zitten.

 Aan het einde van de avond kregen we nog een glowstick mee EN zagen wij ook nog de ISS voorbij komen. Dit is het internationale ruimte station die binnen 1,5uur de aarde rondvliegt. Daar zitten 6 mensen in, 4 Amerikanen en 2 Russen volgens mij die in de ruimte allemaal proefjes doen met o.a. kristalen en diamanten.

 Ik vond het een gezellige, knusse en interessante avond want je leerde heel veel over de planeten.

 Dank Judith voor deze mooie avond.

 Liefs,

Koen

 Ps: Als ouder vond ik het ook een gezellige en interessante avond. Met een lekker kopje thee of koffie was het aangenaam vertoeven in de yurt. Wat blijft het machtig mooi om de maan te zien. Zeker de moeite waard en voor ons absoluut voor herhaling vatbaar.”

 

 

Workshop op lokatie:

“Als je op zoek bent naar een inspirerende workshop waar je mag ervaren en voelen hoe het is om hutten te bouwen…dan zit je bij Judith van praktijk de weide helemaal goed. Ze komt ook op locatie met haar leuke spullen en je gaat samen aan de slag. Het is zo fijn om weer dat gevoel van hutten bouwen te ervaren. En de meerwaarde die het  heeft voor kinderen. Veel kun je zien aan de manier waarop ze hutten maken…bezig zijn. Judith begeleid de workshop op haar zo eigen mooie wijze. Ze heeft veel kennis en geeft veel ruimte en brengt op haar rustige duidelijk manier haar kennis over…”