Wie ben ik

JudithIk ben Judith Penninx, moeder van 3 kinderen. Ik heb ruime ervaring in het onderwijs. Ik heb werkervaring in het Montessori-onderwijs en Daltononderwijs.

Als leerkracht ben ik op zoek gegaan naar een methode die basis aan kinderen zou kunnen geven. Een manier van werken waarbij eigenheid van kinderen gezien zou kunnen worden en  waarbij ze spelenderwijs mogen oefenen samen met andere kinderen. Waarbij ze leren zelf problemen op te lossen en goed voor zichzelf te zorgen. En ik heb gevonden wat ik zocht: het werken als trainer psychosociale weerbaarheid en het werken met dieren en de natuur biedt kinderen en hun ouders de mogelijkheid om vanuit een veilige leeromgeving te mogen groeien.

Kijken naar beweging, kijken naar de positieve intentie van gedrag, en samen zoeken naar mogelijkheden, maakt een kind zelf verantwoordelijk en weerbaar.

Echt kijken naar kinderen en wat hen beweegt..

Op dit moment ben ik nog 2 dagen werkzaam op een Daltonbasisschool. Naast mijn werk als leerkracht, geef ik workshops, lezingen en kinderyoga en inspiratiedagen voor professionals  en ouders. Daarnaast komen kinderen en volwassenen regelmatig bij mij individuele coaching of coaching in kleine groepjes.