Dag van de Lente 2015

Zo’n dag dat je de regen niet voelt, omdat het zo gezellig is.

Het vuur was aan en de dierentuin was compleet. In een grote witte tent had Dennis een heerlijke knuffelplek ingericht voor kinderen. Kippen, kuikens, eendjes, cavia’s en konijnen liepen er vrij rond. En met regelmaat was het stil in de tent…stil omdat iedereen met aandacht bij zijn of haar eigen dier was. Zelfs ouders konden de verleiding niet weerstaan om af en toe even te kroelen. Dennis leerde kinderen over de dieren en de kinderen waren elke keer weer onder de indruk.DSC_0255 (Kopieren)

Via de stapstenen kwam je vanzelf bij de plek waar Hanneke het vleugje kunst meegaf aan kinderen. Tekenen met je ogen dicht..spannend en giebelend…voelen wat je voelt en gewoon doen, zonder denken. En dan ontstaat er zoiets moois.

De yurt gaf een fijne sfeer aan de workshops gedachte-kracht en het binnenvriendje…wat geniet ik toch elke keer weer van deze fijne magische plek. Ook Ilse, die de tekeningen maakt in het boek Gedachte-kracht, gaf er een mooie knutselworkshop…

zo hobbelden kinderen en ouders van het vuur, naar de dieren, naar de boomhut, naar de kunstplek en naar de yurt..

en ik genoot van de beweging, de ontmoetingen en het weerzien van kinderen en ouders en professionals. Het was een feest, een mooie start van het begin van mooi nieuw seizoen.